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Oolong tea shaking methods (semi-fermented)

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¿Por qué el té verde necesita fijación?

¿Por qué el té verde necesita fijación?

2024-11-26 14:46:50

El té verde necesita fijación para evitar la oxidación. Utilice una máquina fijadora de té para fijar rápidamente las hojas de té y preparar té fresco y de alta calidad.

Guía de funcionamiento y ámbito de aplicación de la máquina envasadora de bolsas exteriores grandes de papel de aluminio para té

Guía de funcionamiento y ámbito de aplicación de la máquina envasadora de bolsas exteriores grandes de papel de aluminio para té

2024-10-12 15:45:26

Este artículo presenta la guía de funcionamiento y el ámbito de aplicación de la máquina envasadora de bolsas exteriores grandes de papel de aluminio para té. En términos de operación, incluye pasos como instalación, preparación, carga, configuración, operación, monitoreo y limpieza. El ámbito de aplicación cubre el envasado de varios tipos de té en la industria del té, adecuado para necesidades de envasado de gran volumen. El material de papel de aluminio puede proteger eficazmente contra la humedad, la luz y el oxígeno, asegurando la frescura y calidad del té. Al mismo tiempo, mejora la eficiencia del embalaje y reduce los costos laborales.

Comparación de diferentes modelos de máquinas envasadoras de té al vacío

Comparación de diferentes modelos de máquinas envasadoras de té al vacío

2024-09-28 11:14:14

Analice y compare varios modelos de máquinas envasadoras de té al vacío para ayudarle a tomar una decisión informada.

La magia de las máquinas envasadoras de té al vacío: preservar la frescura del té

La magia de las máquinas envasadoras de té al vacío: preservar la frescura del té

2024-09-28 10:47:41

Explore las maravillas de las máquinas envasadoras de té al vacío y cómo desempeñan un papel crucial para mantener el té fresco.

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Agitar y marchitar son ambas partes de la fermentación. Durante el proceso de marchitamiento del té oolong, debido a que las hojas se colocan con calma, una gran cantidad de agua solo se evaporará de las hojas y el agua en los tallos de las hojas no se perderá, lo que dará lugar a que el amargor de las hojas de té sea muy fuerte. , que afecta gravemente a la calidad del té oolong. Es necesario agitar. A través del proceso de agitación, se mejora la actividad de las hojas. El agua de los tallos de las hojas continúa siendo transportada a las hojas, lo que permite que las hojas vuelvan a evaporar el agua. Distribuya el olor a hierba de las hojas de té, de modo que el sabor del té oolong terminado no sea muy amargo, mejorando en gran medida el calidad del té oolong.

The shaking methods of oolong tea,there are three common: hand shaking,  shaking machine, hor air tea leaf shaking machine

 

  1. Hand shaking

The hand-made round sieve is a round shaker tool with a small grid screen woven by bamboo craftsmen. The hand-made round sieve shaking can make the fresh leaves of tea leaves move up and down in the sieve. Jumping  left and right, and roll. Making the weak tea leaves like freshly picked tea leaves, let the fresh leaves of the tea leaves frement deeply again, and promote tea formation of excellent quality of oolong tea such as fragrance.There are some small grid on the sieve, when processing, it will filter out debris such as tea residue. Advantages and Disadvantages: This is the most primitive processing technology, and also a processing tool favored by tea masters. However, due to the small output, manual processing is very tiring, and it is gradually replaced by a mechanized shaker.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Shaking machine

The shaking drum is made of pure natural top layer bamboo skin, which is environmentally friendly and will not damage the tea leaves. Moreover, the shaking drum has small holes to filter out the debris falling on the leaves and play a cleaning role. The machine is equipped with a speed-adjusting device, which can adjust the speed of shaking, and a time control system is added. When the time is up, it automatically stops working. It is convenient to operate and saves time and effort. It is one of the indispensable equipment for high-end oolong tea production.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Hor air tea leaf shaking machine

The hot air tea leaf tossing machine is one of the important equipment for producing high-end oolong tea. The drum is punched with galvanized plate, which is beautiful and generous. You can also choose all stainless steel plates for more sanitation and environmental protection. Through a highly integrated intelligent control panel, the speed, temperature, processing time, etc. can be adjusted, and heating can be selected from electric heating or wood and charcoal heating. Through the rotation and heating of the machine, the moisture in the tea leaves can be evenly distributed, while slowly fermenting, so that the taste of the finished tea is more fragrant. With the heating furnace, different wood or charcoal is used, which can make the tea have the aroma of different wood, and the flavor of the finished tea is unique! Different from ordinary traditional tea, let your tea sales be higher and better.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking